Ali je v vašem domu preveč radona?


Radon je plin brez vonja, barve in okusa in se ga ne da zaznati brez ustrezne merilne tehnike. Izmerite povprečno koncentracijo radona z detektorji Radtrak3® z zelo visoko natančnostjo, potrjeno z mednarodnimi primerjalnimi testi.

Koliko detektorjev potrebujete?

Priporočeno je, da v vaš dom postavite vsaj dva detektorja in sicer v dva bivalna prostora, kjer se zadržujete največ časa (npr. dnevna soba in spalnica oz. otroška soba).

Sledite navodilom, ki jih boste prejeli skupaj z naročenimi detektorji. Po 60-90 dneh, ko bo merilno obdobje zaključeno, pošljite detektorje v analizo v priloženi kuverti. Po dveh do treh tednih boste prejeli rezultate meritev po elektronski pošti.

Za naročilo detektorjev kliknite na spodnjo povezavo in izpolnite obrazec.

Naroči

Kaj storiti po prejemu rezultatov meritev povprečne koncentracije radona?

Meritve radona z detektorji sledi preko daljšega časovnega obdobja so merodajne za oceno obremenjenosti prostorov z radonom. Če je koncentracija radona povišana, je smiselno razmisliti o zaščitnih ukrepih. Ti so odvisni od tega, kako visoka je koncentracija radona. V zakonodaji je podana referenčna vrednost 300 Bq/m3, ki velja za bivalne in delovne prostore. Ker doma preživimo največ svojega časa, so priporočljive še nižje vrednosti. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča ukrepanje, če je koncentracija višja od 100 Bq/m3.